Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Σακελλαρίδης: «Θα πάμε σε συμφωνία χωρίς μπανανόφλουδες»

Τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα «περάσει» από τη Βουλή εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

sakellaridis

Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση. Μιλώντας σήμερα στον «ΑΝΤ1» ανέφερε ότι «έχουμε την αίσθηση ότι στο Eurogroup θα έχουμε θετικά σημάδια ότι προχωρούμε προς συμφωνία» κι ότι αν όλα πάνε καλά ίσως να μην χρειαστεί η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής.

«Το ζητούμενο είναι να έχει υπάρξει όλη η απαραίτητη προεργασία έτσι ώστε η πρόταση που θα φτάσει στο Eurogroup να έχει όλα τα εχέγγυα για θετική κατάληξη», τόνισε.

Σε ότι αφορά τα σενάρια περί μυστικού σχεδίου για δραχμή ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται κι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και μήνες για την επίτευξη συμφωνίας.

«Ο λόγος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε ο κ. Σακκελαρίδης, «ήταν η στάση από την πλευρά των θεσμών που ζητούσαν όλο και περισσότερα».

«Δεν πήγαμε άδικα στο δημοψήφισμα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι βοήθησε στη διαπραγμάτευση.

«Την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα ήρθε η έκθεση του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκλείψει επιτέλους η αβεβαιότητα. Εάν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, μετά από την πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, θα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία».

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση έχει σκεφτεί τι θα κάνει σε περίπτωση που συμβεί κάτι την τελευταία στιγμή ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε «ότι όλες αυτές τις ημέρες γίνονται επαφές και συζητήσεις με χώρες με εξέχοντα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να πάμε σε συμφωνία χωρίς «μπανανόφλουδες».

Στην ερώτηση αν θα περάσει στη Βουλή από την κυβέρνηση η συμφωνία και κατά πόσο θα χρειαστούν οι θετικές ψήφοι κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε πως «είμαι σίγουρος ότι θα περάσει και από την ΚΟ και από τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, γιατί σημασία έχει να πατήσουμε στα πόδια μας».

«Οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση αλλά η συνείδηση σε τέτοιες στιγμές ιστορικής ευθύνης κρίνεται ανάλογα».

Ο κ. Σακελλαρίδης ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία στις τράπεζες και τους ευχαρίστησε για την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα που επιδεικνύουν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By