Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Σάλος: Η Apple κατήργησε το Fortnite από το App Store

Στην κατάργηση του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού Fortnite, από το App Store προχώρησε σήμερα η Apple, λίγες μόλις ώρες αφότου η εταιρεία που το σχεδίασε η Epic Games, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα πληρωμής το οποίο όμως παραβιάζει τους κανόνες της Apple.

Η Apple χρεώνει 30% για κάθε πληρωμή που πραγματοποιείται σε οποιαδήποτε εφαρμογή βρίσκεται εντός του δικού της καταστήματος εφαρμογών του App Store, πολιτική που εφαρμόζει και η Google στο δικό της κατάστημα Google Play.

Σήμερα η Epic Games ανακοίνωσε στους χρήστες της ότι θα αρχίσει να προσφέρει ένα τρόπο άμεσης αγοράς αντικειμένων στο δημοφιλές παιχνίδι τόσο στις πλατφόρμες της Apple όσο και της Google, παρακάμπτοντας τα τέλη σε αυτές.

Παράλληλα δήλωσε ότι θα μεταβιβάσει τις εξοικονομήσεις αυτές στους πελάτες, προσφέροντας εκπτώσεις έως και 20% στο δικό της σχέδιο.

Η Apple σε δήλωσή της ανέφερε ότι κατάργησε το Fortnite επειδή η Epic εφάρμοσε μέτρα με την «ξεκάθαρη πρόθεση παραβίασης των κανόνων του App Store», ενώ εκπρόσωπος της Epic δεν απάντησε σε αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Τιμ Σουίνι πρόσφατα ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τις πλατφόρμες που χρεώνουν 30% για να φιλοξενούν τις εφαρμογές σε αυτές και κατηγόρησε την Apple και την Google για διπολικό μονοπώλιο σε συνέντευξη στο Bloomberg Television.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By