Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Σαμαράς: Η οικονομία της χώρας αποκτά καινούργιο πνεύμονα ανάπτυξης

Στην έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοδότησης Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

samaras

Σήμερα η οικονομία της χώρας αποκτά καινούργιο πνεύμονα ανάπτυξης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον χαιρετισμό του στην έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοδότησης Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το σημερινό βήμα ως ένα καθοριστικό στήριγμα στη ρευστότητα και στην ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης.

«Ανασυγκροτούμε τον παραγωγικό ιστό της οικονομία μας. Ανοίγουμε το δρόμο στις Ελληνικές επιχειρήσεις, για να κερδίσουν το στοίχημα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Στην πράξη, τέλος, δημιουργούμε με αυτό τον τρόπο το μεγάλο ζητούμενο τις θέσεις εργασίας που τόσο πολύ έχουν ανάγκη τα νιάτα της χώρας μας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε αναφέροντας ότι με το Ταμείο Χρηματοδότησης των Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων ξεκινά μια επιχειρησιακή δραστηριότητα καθώς χρηματοδοτούνται οι τέσσερις πρώτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εργαστεί εδώ και καιρό πολύ σκληρά, μαζί με την έμπρακτη υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, γι’ αυτό το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. Και αυτή η συνεισφορά η πολύτιμη της αναπτυξιακής τράπεζας KfW σε αυτή την προσπάθεια ήταν πραγματικά πολυσήμαντη» σημείωσε.

Όπως εξήγησε μέσω του Ταμείου θα παρέχονται στις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσιτά και ευέλικτα επιχειρηματικά δάνεια και χρηματοδοτικά κεφάλαια, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην τόνωση της ρευστότητας τους, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, στην προώθηση της καινοτομίας, στην αύξηση της απασχόλησης.

«Στην πραγματική οικονομία της χώρας. Με δυο λόγια: την Ανάπτυξη» υπογράμμισε.

Ο ίδιος εξήγησε πως το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο αποτελεί ένα ταμείο-ομπρέλα, καθώς έχει τρία υπο-ταμεία, μέσω των οποίων θα διοχετεύονται πόροι αποκλειστικά σε Ελληνικές επιχειρήσεις, όπου θα μπορεί να χρηματοδοτεί δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να παρέχει την κεφαλαιακή στήριξη, συμμετέχοντας ως μέτοχος σε κεφάλαια εταιρειών αλλά και να χρηματοδοτεί έργα υποδομής.

Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε ότι στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, εκτός από το Ελληνικό Δημόσιο και τη γερμανική KfW, πρόκειται να συμμετάσχουν ακόμη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση, με 50 και 30 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει σε πρώτη φάση με 30 εκατ. ευρώ.

«Το Ταμείο αυτό αποτελεί μια ουσιαστική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, για να συμβάλλει στην Ανάπτυξη αλλά κυρίως, όπως σας είπα, στην ενίσχυση της ρευστότητας της Χώρας» τόνισε.

«Πιστεύω ότι σήμερα κάνουμε όλοι μαζί, η Ελληνική Πολιτεία, οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ένα πολύτιμο βήμα, για να αλλάξουμε σελίδα και για να κατακτήσουμε ως χώρα το δικαίωμα, μετά από τόσες θυσίες που κάναμε, ως Ελληνικός λαός, το δικαίωμα στη βιώσιμη Ανάπτυξη» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By