Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Σαμαράς: Η κυβέρνηση επιδιώκει τη σύγκρουση

«Την ώρα που τα κρατικά ταμεία είναι άδεια, η αγορά στενάζει και οι κουκουλοφόροι φτάνουν μέχρι το προαύλιο της Βουλής»

samaras

Από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική αποδεικνύει πως δεν επιθυμεί τελικά συναίνεση, ενώ σημείωσε πως επιδιώκει μόνο τη σύγκρουση.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως την ώρα που τα κρατικά ταμεία είναι άδεια, η αγορά στενάζει και οι κουκουλοφόροι φτάνουν μέχρι το προαύλιο της Βουλής, η κυβέρνηση επιλέγει να φέρνει την Εξεταστική για τα Μνημόνια.

Όπως διευκρίνισε πως ο λαός δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να βγουν από το ευρώ, αλλά για να διαπραγματευτούν ίσως καλύτερους όρους για τη χώρα. Μιλώντας για την ασφυξία στη ρευστότητα, μίλησε για τους υπουργούς που δηλώνουν συνέχεια πως εάν πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στις συντάξεις και τους μισθούς δεν θα πληρωθούν οι δόσεις προς τους δανειστές.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως της έχει ξεφύγει ο έλεγχος, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δηλώσεις του Πανούση που εξέφρασε την ανησυχία του για τις Σκουριές, λέγοντας πως θα θρηνήσουμε νεκρούς.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική γιατί ο καιρός είναι πολύ δύσκολος λέγοντας πως «δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει». Επέμεινε να γίνει εξεταστική, αλλά αφού έχουν τελειώσει οι διαπραγματεύσεις και τη νέα συμφωνία με τους δανειστές. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία και η χώρα χρεοκοπήσει, τότε δεν θα υπάρξει Εξεταστική, αλλά Ανακριτική.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, η ΝΔ κατέθεσε τη δική της πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ζητώντας η έρευνα να επικεντρωθεί από το 1981 και μετά, μέχρι, δηλαδή μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2015.

Παράλληλα, η ΝΔ ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια προκειμένου να αποφασίσει για την πρότασή της και τονίζει πως σε κάθε περίπτωση η Εξεταστική Επιτροπή που προτείνει, πρέπει να ξεκινήσει τις εργασίες της «μετά το τέλος της 4μηνης παράτασης του Μνημονίου που ζήτησε και έλαβε η σημερινή Κυβέρνηση ως τέλη Ιουνίου. Διαφορετικά, κάθε τέτοια συζήτηση, όπως και αυτή της Εξεταστικής Επιτροπής που προτείνει η Κυβέρνηση, λειτουργεί μόνον αποπροσανατολιστικά, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By