Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Σαμαράς: Η κυβέρνηση παίζει με το Grexit

«Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά»

samaras-ko2

Από την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε την δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.

Η κυβέρνηση παίζει με το Grexit για να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της και να τις φορτώσει στο λαό, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αναγκαστεί να παραδεχθεί, με την υπογραφή του στη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ότι η χώρα επί της διακυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έκανε σοβαρές προόδους, μολονότι μέσα εντός της χώρας δεν το παραδέχεται.

«Ονόμασαν την τρόικα «θεσμούς», βαφτίζουν το κρέας ψάρι, το λένε ακόμη και οι δικοί τους, ο Μανώλης Γλέζος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον υπουργό Οικονομικών.

«Πάλι καλά που δεν φώναξαν τον επιθεωρητή Κλουζό από το Ροζ Πάνθηρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Βαρουφάκη απλοί πολίτες να μετατραπούν σε καλυμμένους ελεγκτές για τη φοροδιαφυγή.

«Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά», ανέφερε, χειροκροτούμενος από τα στελέχη της Ν.Δ. ο πρώην πρωθυπουργός. «Η χώρα βρίσκεται ήδη σε αχαρτογράφητα νερά και μόνη εγγύηση για την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου είναι η Νέα Δημοκρατία, που κράτησε στις εκλογές», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος εξαπάτησης και δεν πρέπει να φύγει ως «θύμα ανατροπής», αλλά να πιει το πικρό ποτήρι των επιλογών του ώστε να ηττηθεί μια για πάντα ο λαϊκισμός», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας λάθος τόσο τη θεωρία περί «αριστερής παρένθεσης» όσο και εκείνη περί «ώριμου φρούτου».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το ζήτημα της ηγεσίας του κόμματος το έθεσε πρώτος ο ίδιος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Πέμπτη, σημειώνοντας ότι κανείς εκ των βουλευτών της Ν.Δ. δεν έθεσε ανοικτά ζήτημα παραίτησής του από τον προεδρία.

«Θέμα αρχηγού της παράταξης έθεσα εγώ ο ίδιος στην προχθεσινή Κοινοβουλευτική Ομάδα, εξηγώντας ότι δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου αλλά κι ότι θα μου ήταν αδιανόητο αυτήν την ώρα, σ” αυτές τις κρίσιμες στιγμές να εγκαταλείψω τη μάχη της παράταξης», είπε χαρακτηριστικά.

«Ως εκ τούτου το θέμα έχει κλείσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Κατηγόρησε μάλιστα όσους ανακινούν το ζήτημα της ηγεσίας, αλλά και εκείνο του εκτάκτου συνεδρίου, βοηθούν στην πράξη τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς του κάνουν δώρο την εσωστρέφεια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By