Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Σαμαράς: Κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον Τσίπρα

«Αν ο κ. Τσίπρας έχανε την δεδηλωμένη, ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός. Δική μου επιδίωξη δεν είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από την σημερινή Βουλή»

samaras

Στην λύση της κυβέρνησης συνεργασίας επανήλθε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αυτή τη φορά κάνοντας λόγο για μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο περιοδικό Crash, ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή το ενδεχόμενο απώλειας της δεδηλωμένης, τόνισε πως θα πρέπει να συγκροτηθεί μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.

Ερωτηθείς για το εάν θα συμμετείχε σε μία κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως «αν ο κ. Τσίπρας έχανε την δεδηλωμένη, ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός. Δική μου επιδίωξη δεν είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από την σημερινή Βουλή.Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα, γιατί δεν το αντέχει η χώρα. Κι αν απολεσθεί η δεδηλωμένη, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By