Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Σαμαράς σε Τσίπρα: Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τη χώρα

Μετά από μια διαπραγμάτευση θέατρο του παραλόγου, η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα – παρωδία, είπε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς.

samaras vouli

Στο δημοψήφισμα ουσιαστικά δεν κρίνεται εκείνη ή η άλλη συμφωνία, αλλά η παραμονή της χώρας στο ευρώ, τόνισε ο κύριος Σαμαράς και ρώτησε τι ακριβώς τίθεται σε δημοψήφισμα «ένα non-paper, ένα working paper; Είμαστε στα καλά μας»; «Η πρόταση για το δημοψήφισμα σέρνει την χώρα εκτός Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση περί δημοψηφίσματος. «Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο. Φέρατε απαράδεκτη συμφωνία και μας οδηγείτε συστηματικά σε έξοδο από την Ευρώπη», τόνισε ο τέως πρωθυπουργός.

«Έχετε οδηγηθεί σε τραγελαφική κατάσταση και οδηγείτε την πατρίδα μας σε θεσμική παρωδία», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς σε μια ομιλία που ξεκίνησε μέσα σε θυελλώδη αντιπαράθεση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ιδίου με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.