Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Σαμαράς: «Θα επανέλθω στην εξουσία όπως ο Σαρκοζί»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. φαίνεται σχεδόν σίγουρος ότι σύντομα το κλίμα θα αλλάξει υπέρ του κόμματός του

samaras

Το χθεσινό βράδυ για τους νέους δώδεκα βουλευτές της Ν.Δ, έκρυβε προνομιακές εκπλήξεις. Ο Αντώνης Σαμαράς, σε δείπνο που τους παρέθεσε σε γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, ξεδίπλωσε ενώπιον των δώδεκα νέων συνδαιτημόνων του τις σκέψεις και τη στρατηγική του για το επόμενο πολιτικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ, είναι πεπεισμένος ότι η κυβέρνησή του, άρα και ο ίδιος θα δικαιωθεί για τις επιλογές της από τις πολιτικές εξελίξεις κι ως εκ τούτου, τους διαμήνυσε , ότι σύντομα, το πολιτικό κλίμα θα αλλάξει υπέρ της Ν.Δ καθώς η κυβέρνηση θα εκτεθεί από τα εντεινόμενα προβήματα της οικονομίας.

Αίσθηση εξάλλου προκαλεί, η φράση που φέρεται να διατύπωσε στους βουλευτές του ότι: «Και ο Σαρκοζί έκανε comeback». Επικαλούμενος το παράδειγμα του πρώην γάλλου προέδρου, είναι μάλλον ξεκάθαρο, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ στοχεύει και στην προσωπική του δικαίωση, για την οποία …ανεπαισθήτως μίλησε χθες στους βουλευτές του.

Στο μεταξύ όμως, προανήγγειλε και αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος, τονίζοντας ότι η Ν.Δ πρέπει να αποκαταστήσει τη σχέση της με την κοινωνία, με μοχλό τους ίδιους τους βουλευτές της. Τους κάλεσε μάλιστα όλους να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος, ζητώντας τις προτάσεις και την ενεργό δράση τους.

Από το δείπνο δεν έλειψαν οι αναφορές των βουλευτών για την αποτίμηση της διαπραγμάτευσης, με αιχμή τις προθέσεις του Α. Τσίπρα. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν μάλλον κοινή η εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να στοχεύει πράγματι σε ρήξη και όχι σε συμφωνία με τους εταίρους.

Το παρών στο δείπνο που παρέθεσε ο Α. Σαμαράς, έδωσαν οι : Θεόδωρος Φορτσάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου, Κώστας Βλάσης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Βασίλης Γιόγιακας, Χρήστος Μπουκώρος, Κώστας Καραμανλής ( νέος βουλευτής Σερρών) και Γιάννης Αντωνιάδης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By