Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Σαμαράς: «Θα κάνω το παν για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη»

«Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν επικοινωνιακή διαχείριση και όχι την πραγματικότητα της οικονομίας»

samaras-antonis-ko

Μετά το πέρας των εργασιών της της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το παν για να διασφαλίσει την παραμονή της χωράς στην Ευρωζώνη και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής από όλες τις πλευρές ώστε να βρεθεί το ταχύτερο μία συμφωνία.

«Εξήγησα στους άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα. Ό,τι καταφέραμε μέσα σε δυόμισι χρόνια, δηλαδή πλεονάσματα και ανάπτυξη, τώρα κινδυνεύουν να χαθούν. Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν επικοινωνιακή διαχείριση και όχι την πραγματικότητα της οικονομίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση σε κάθε θετικό βήμα και ότι θα σταθεί αντίθετος σε ό,τι θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Όπως σημείωσε ο ίδιος, πρέπει να δουλέψουν όλοι για να βρεθεί το ταχύτερο μία καθαρή λύση.

«Ο χρόνος που περνάει αυξάνει τον λογαριασμό, μεγαλώνει τους κινδύνους, χάνονται θέσεις εργασίας, έσοδα και επενδύσεις», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Θα κάνω το παν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μείνει στην Ευρώπη. Αυτή είναι η αποστολή, αυτό πιστεύω και αυτό οφείλω να κάνω» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

By