Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Σαμαράς: «Θα κερδίσουμε τις εκλογές με όπλα την αλήθεια και την ευθύνη»

Έσυρε σε εκλογές μία μειοψηφία, η οποία συνασπίστηκε με βουλευτές που συναθροίστηκαν από δύο κόμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή

samaras

Συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά η εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Η συνεδρίαση θα ξεκινούσε στις 17:00, ωστόσο, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις πληροφορίες έφτασε με μία ώρα καθυστέρηση.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μια ημέρα μετά την τρίτη άκαρπη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή και την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άγνοια και αλαζονεία, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τις εκλογές με όπλα την αλήθεια και την ευθύνη.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι η σημαντικότερη αναμέτρηση που γίνεται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, ο λαός μας δεν την ήθελε, γιατί δημιουργεί κινδύνους τη στιγμή που η χώρα μόλις είχε βγει από την ύφεση, μόλις είχε βγει προς την κατεύθυνση της επόμενης ημέρας. Παρόλα αυτά την έσυρε σε εκλογές μία μειοψηφία, η οποία συνασπίστηκε με βουλευτές που συναθροίστηκαν από δύο κόμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Αυτή η συμμαχία των ανεύθυνων και των ακραίων ακύρωσε κάθε δυνατότητα συναίνεσης. Και πώς να κάνεις συναίνεση με τον εκβιασμό της μειοψηφίας της Βουλής; Συναίνεση στην αστάθεια και στην αποσταθεριοποίηση της χώρας, τη στιγμή που η Ελλάδα σηκώνει κεφάλι. Συναίνεση στον εσωτερικό διχασμό και στη διαίρεση και στην εξωτερική απομόνωση της χώρας. Όλα αυτά εκείνοι τα επέλεξαν, εμείς σταθήκαμε απέναντι. Εμείς στέκουμε όρθιοι και δικαιούμαστε τρία πράγματα, την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου που εκείνοι υπονομεύουν, την ανάπτυξη που μόλις άρχισε και εκείνοι θέλουν να ματαιώσουν και τη δημοκρατική ομαλότητα που εκείνοι με κάθε τρόπο δυναμιτίζουν. Είδατε τι έγινε με τις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς τις τελευταίες ημέρες. Παρόλα αυτά από την αντιπολίτευση οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν Σταύρο Δήμα. Αλλά υπήρξαν και κάποιοι που ενέδωσαν σε εκβιασμούς, που προκλήθηκαν με ψεύτικες κατηγορίες, οι οποίες όλες κατέπεσαν. Ούτε και ο δικός τους άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος, δεν άντεξε αυτή την παράδοξη συμμαχία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή. Κατάλαβε καλά ποια είναι η παθογένεια της χώρας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By