Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

O Σαμαράς με τους ισχυρούς άντρες της ΖΤΕ και της Google

Με τους ισχυρούς άντρες δύο πολυεθνικών κολοσσών, της ΖΤΕ και της Google, συναντάται σήμερα ο Σαμαράς

samarasmaximou

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει την αναζήτηση επενδύσεων και στο πλαίσιο αυτό συναντάται σήμερα με τους ισχυρούς άντρες δύο πολυεθνικών κολοσσών, της ΖΤΕ και της Google.

Ο πρωθυπουργός θα α συναντηθεί ειδικότερα με τον επικεφαλής της ZTE, Χου Γουέι Γκι, στη 13:30 και με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Google, Έρικ Σμιντ στις 15:00 .

Η κινεζικών κυρίως συμφερόντων ΖΤΕ, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, έχει υπογράψει από το Μάιο μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση και το Σεπτέμβριο αντιπροσωπεία στελεχών της είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μέχρι το τέλος του έτους, ο πολυεθνικός γίγαντας αναμένεται σύμφωνα με το σχεδιασμό του να έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του διαμετακομιστικού του κέντρου στον Πειραιά. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι το logistics center της ΖΤΕ στην Ελλάδα θα αποτελεί κέντρο συντήρησης και επισκευής των προϊόντων της κινεζικής εταιρείας για ολόκληρη την Ευρώπη, μία επένδυση με σχεδιασμό πενταετίας η οποία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος της σημερινής επίσκεψης του Χου Γουέι Γκι και της συνάντησης του με τον κ.Σαμαρά.

Ο «Μr Google» από την άλλη έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για το μέλλον του Διαδικτύου και την «τεχνολογία ως σπίθα ανάπτυξης». Οι δυνατότητες επενδύσεων στον τομέα των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του κ.Σμιντ με τον πρωθυπουργό.

Η Google στο παρελθόν έχει προτείνει στην Ελλάδα να στραφεί στο διαδίκτυο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η εταιρεία σε μελέτη που διενήργησε μαζί με την The Boston Consulting Group (BCG) σε 13 χώρες, και με το G-20 στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, για την επίδραση του διαδικτύου στις εθνικές οικονομίες, υπολόγισε τη συμβολή του διαδικτύου στην ελληνική οικονομία και τα πλεονεκτήματα για την ελληνική κοινωνία, πέρα από το ΑΕΠ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By