Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

«Σαν να μην υπάρχει αύριο» ξεσάλωσε ο «γαλάζιος στρατός» στη ΔΕΘ

Κυβερνητικοί δεν άφησαν πάρτι για πάρτι, μπουζουξίδικο όρθιο, ενώ γέμισαν τα πανάκριβα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης – Εποχές άλλων δεκαετιών θύμισε η σπατάλη!

Μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες από τη ΔΕΘ, τις οποίες ακούσατε και θα αξιολογήσετε, οι κυβερνητικοί παράγοντες έδωσαν ρέστα.

Και για όσους βρέθηκαν στη συμπρωτεύουσα, μετά το παραγοντιλίκι και τις πριβέ συζητήσεις, αλλά και τα διήμερα (και τριήμερα) ξενύχτια και την κατανάλωση μπόλικου αλκοόλ, την παραδοσιακή επίσκεψη στο καζίνο και τα τριγωνάκια που φέρατε στις αποσκευές σας, τώρα, μετά τον αποκλεισμό των εκλογών – για μία ακόμα φορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – θα πρέπει οι κυβερνητικοί παράγοντες, να επιδοθούν και επί «τω έργω» που έχουν αναλάβει.

Και δεν εννοώ τις επισκέψεις στις εκλογικές έδρες ενός εκάστου, υπάρχει αρκετός ακόμα χρόνος μέχρι την άνοιξη.

Και μεσολαβεί ένας πολύ δύσκολος χειμώνας, όπως όλοι αναμένουν.

Πάντως η αλήθεια είναι πως ο «γαλάζιος» μηχανισμός «του έδωσε και κατάλαβε» στη Θεσσαλονίκη!

Υπουργοί, υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, κομματάρχες, διοικητές οργανισμών, νοσοκομείων και εκατοντάδες παραγονταραίοι δεν άφησαν πάρτι για πάρτι, μπουζουξίδικο για μπουζουξίδικο ενώ δεν έπεφτε καρφίτσα στα καλά – και πανάκριβα- εστιατόρια της πόλης!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε, ότι πολύ γνωστό και επώνυμο στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης από την Θεσσαλονίκη μου μετέφερε ότι ο «γαλάζιος στρατός» λειτουργούσε «σαν να μην υπάρχει αύριο»!

Σαν να είναι η τελευταία τους φορά στη Συμπρωτεύουσα… Στην κυριολεξία ξεσάλωσαν! Εν μέσω κρίσης…

Και ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια είδε στη Θεσσαλονίκη τέτοια σπατάλη σε εξόδους, τέτοιους στόλους κρατικών αυτοκινήτων που θύμισαν τις εποχές Σημίτη, Καραμανλή και λίγο τη μικρή περίοδο του Γ. Παπανδρέου, την εποχή του περίφημου «λεφτά υπάρχουν»!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By