Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Σαουδική Αραβία: Αστυνομικός επιτίθεται σε γυναίκα που δεν φορούσε… γάντια

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου συγκλονίζουν

Copyright: CNN

Σοκ έχει προκαλέσει βίντεο που έρχεται από τη Σαουδική Αραβία και αποτυπώνει άνδρα της θρησκευτικής αστυνομίας ο οποίος εμφανίζεται να φωνάζει σε γυναίκα με το πρόσωπό της καλυμμένο, απαγορεύοντας της παράλληλα να εισέλθει στο κατάστημα που επιθυμούσε, με τη δικαιολογία ότι δεν φορούσε γάντια.

Η θρησκευτική αστυνομία, γνωστή ως Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής, είναι διάσημη για την επιβολή των κανόνων της πιο αυστηρής εκδοχής του Ισλάμ στους κατοίκους της Σαουδικής Αραβίας.

Τα μέλη της Επιτροπής επιβάλλουν το διαχωρισμό των φύλων και παραδοσιακά πιέζουν τις γυναίκες να καλύπτουν ολοκληρωτικά το σώμα και το πρόσωπό τους δημοσίως. Ωστόσο, συχνά οι άνδρες της θρησκευτικής αστυνομίας έχουν κατηγορηθεί για κακοποίηση.

Η γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο είναι καλυμμένη από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, ενώ το μόνο σημείο στο σώμα της που παραμένει εκτεθειμένο είναι τα χέρια της. Καθώς η γυναίκα προσπαθεί να εισέλθει σε ένα κατάστημα, ο αστυνομικός την σταματάει εμποδίζοντάς την να μπει στο μαγαζί. «Φύγε, μην πεις λέξη, φόρεσε γάντια», της λέει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By