Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Ιδιαίτερο ταλέντο έχουν οι εργαζόμενοι με αυτισμό

 Η SAP ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να προχωρήσει στην αναζήτηση και πρόσληψη εκατοντάδων υπαλλήλων.

sapΗ γερμανική εταιρεία πληροφορικής SAP ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να προχωρήσει στην αναζήτηση και πρόσληψη εκατοντάδων υπαλλήλων με αυτισμό, καθώς υποστηρίζει ότι έχουν ένα ιδιαίτερο ταλέντο και ξεχωριστές ικανότητες στην πληροφορική.

Σύμφωνα με την εταιρεία μέχρι το 2020, το 1% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της των συνολικά 65.000 εργαζομένων της θα είναι άτομα με αυτισμό.

Ο αυτισμός προκαλεί προβλήματα στην κοινωνικοποίηση των πασχόντων, οι οποίοι, ωστόσο, έχουν συνήθως ανεπτυγμένη ευφυΐα, ικανότητα γρήγορης εκμάθησης και απομνημόνευσης καθώς δίνουν μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες.

Η επικεφαλής της διεύθυνσης προσωπικού της SAP Λουίζα Ντελγκάδο υποστήριξε ότι η εταιρεία πιστεύει ότι «η καινοτομία πηγάζει από τα άκρα και μόνο με την πρόσληψη ανθρώπων που σκέφτονται διαφορετικά, από τους άλλους μπορεί να λάμψει η πρωτοτυπία, να προωθηθεί η εφευρετικότητα ώστε η SAP να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του 21ου αιώνα».

Η SAP έχει ήδη προσλάβει έξι άτομα με αυτισμό στο γραφείο της στο Bangalore της Ινδίας, όπου εργάζονται ως δοκιμαστές λογισμικού. Η εταιρεία δήλωσε ότι η παραγωγικότητά της έχει αυξηθεί ως αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, και σχεδιάζει τώρα να αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία για πρόσληψη εργαζομένων με αυτισμό και σε άλλες χώρες.

(Πηγή: BBC)

(Visited 1 times, 1 visits today)
By