Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Σαπέν: Δεν έχουν τελειώσει οι δυσκολίες και οι προσπάθειες για την κυβέρνηση

Η μάχη που δόθηκε ήταν προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, για να μείνει η χώρα στο ευρώ

sapen

Ο αγώνας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη έχει τελειώσει, αλλά η χώρα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Πιστεύω ότι μπαίνουμε σε νέα περίοδο. Δεν έχουν τελειώσει οι δυσκολίες και οι προσπάθειες για την κυβέρνηση και τον λαό. Μπαίνουμε όμως σε νέα περίοδο, αυτή της ανάπτυξης στο πλαίσιο μιας νέας οικονομίας και μιας σύγχρονης χώρας».

«Η μάχη που δόθηκε ήταν προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, για να μείνει η χώρα στο ευρώ. Αυτός ο αγώνας έχει τελειώσει. Η χώρα πρέπει να βρει τώρα τη θέση της στην Ευρώπη. Σε αυτό συνεργαζόμαστε με την ελληνική πλευρά», τόνισε.

«Ηταν μια συνάντηση που έγινε πριν τα μεσάνυχτα», είπε χαριτολογώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Μ. Σαπέν έχει βοηθήσει πολύ την Ελλάδα, όπως και ο πρόεδρος Ολάντ».

«Συζητήσαμε τη νέα περίοδο, ότι πρέπει να αλλάξει η ατζέντα, χρειάζεται μια αναπτυξιακή ατζέντα, για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη», συμπλήρωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

«Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το κράτος και να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή.

Αν τα πετύχουμε, θα μιλάμε του χρόνου για μια αρκετά διαφορετική Ελλάδα, που θα έχει επιστρέψει στις αγορές και στην ανάπτυξη. Θα υπάρξει εμπιστοσύνη από τον λαό ότι τα οφέλη από την ανάπτυξη θα είναι για όλους», σημείωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)