Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Σαπέν: Πρέπει να εμπιστευτούμε τον Τσίπρα

«Ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα από την Αθήνα, ωστόσο υπάρχει ένας άνδρας που πρέπει να επιτύχει και αυτός είναι ο πρωθυπουργός, επομένως πρέπει να τον εμπιστευτούμε»

sapen2

«Πρέπει να τον εμπιστευτούμε» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

«Ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα από την Αθήνα, ωστόσο υπάρχει ένας άνδρας που πρέπει να επιτύχει και αυτός είναι ο πρωθυπουργός, επομένως πρέπει να τον εμπιστευτούμε», τόνισε ο γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, ο Σαπέν επισήμανε ότι έχει μάθει να μην είναι «ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Θα αντιμετωπίσουμε τη δεδομένη κατάσταση».

Συγκρίνοντας το κλίμα των διαπραγματεύσεων την παρούσα χρονική στιγμή με εκείνο που επικρατούσε τους τρεις πρώτους μήνες αφότου ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαπέν υπογράμμισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος «στη διαδικασία, στον τρόπο που διεξάγονται οι συνομιλίες».

Ο ίδιος ωστόσο σημείωσε ότι οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν και να ενταθούν

(Visited 1 times, 1 visits today)
By