Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Σαπέν: Πρέπει όλοι να πληρώνουν τους φόρους τους

Τι αναφέρει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

sapen

Σε συνέντευξη του στην Ναυτεμπορική ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν τονίζει: «δεν είναι δική μου δουλειά να εκφέρω γνώμη για τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα φορολογικής πολιτικής», αλλά «εκείνο που μετράει είναι όλοι να καταβάλλουν τα οφειλόμενα σε φόρους».

Ο Μισέλ Σαπέν, ο οποίος επισκέφτηκε την Αθήνα συνοδεύοντας τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς τόνισε ότι τώρα, χωρίς χαλάρωση των (σ.σ.: δημοσιονομικών) προσπαθειών, πρέπει η προσοχή να επικεντρωθεί στην απτή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και στις επενδύσεις που επίσης έχει ανάγκη», σημειώνει ο κ. Σαπέν, εκφράζοντας την άποψη ότι η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου «θα δώσει οξυγόνο και ορατότητα».

Στον τομέα των επενδύσεων, παρατηρεί πως «η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αποτελεί το κλειδί, πέραν των  κατατάξεων που μπορεί να διαφέρουν από έτος σε έτος».

Αναφορικά με το ελληνικό χρέος, δηλώνει πως είναι ρητή η δέσμευση των πιστωτών για αναδιάρθρωση, μέσα από έναν συνδυασμό εργαλείων που δεν θα περιλαμβάνει «κούρεμα». Μάλιστα, «η Γαλλία θα μεριμνήσει για αυτό».

By