Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Σαρακοστιανό τραπέζι: Πόσο κοστίζει φέτος

Ευχάριστα είναι τα νέα καθώς οι τιμές σε θαλασσινά και οστρακοειδή, τα οποία έχουν την τιμητική τους στο σαρακοστιανό τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα, είναι αρκετά χαμηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Το γιορτινό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας δεν θα είναι πιο ακριβό σε σχέση με πέρυσι, όπως διαβεβαιώνουν παράγοντες της αγοράς, καθώς οι τιμές σε θαλασσινά και οστρακοειδή είναι αρκετά χαμηλότερες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Αθηναίοι καταναλωτές έσπευσαν στην ιχθυαγορά του Ρέντη για να γεμίσουν με τα απαραίτητα το καλάθι τους για το σαρακοστιανό τραπέζι. Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται η Βαρβάκειος αγορά, με τις τιμές σε θαλασσινά και όστρακα να έχουν υποχωρήσει έως και 20% σε σύγκριση με πέρυσι.

Το χταπόδι φέτος πωλείται κατά μέσο 6 ευρώ το κιλό, το καλαμάρι από 8 – 16 και η σουπιά σχεδόν 12 ευρώ το κιλό. Οι γαρίδες από 14 έως 20 ευρώ το κιλό. Όσο για την παραδοσιακή λαγάνα, η τιμή παραμένει στα ίδια περσινά επίπεδα, δηλαδή 2 – 3 ευρώ το κιλό.

Όσοι δεν έχουν προλάβει να κάνουν τις αγορές τους ακόμη, μπορούν και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας να επισκεφτούν την ιχθυαγορά της Βαρβακείου και του Ρέντη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By