Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Σαρωτικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό με έως και 17 χρόνια περισσότερης δουλειάς!

Τι περιλαμβάνεται στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης

syntaxioyxoi_2

Η Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο αναφορικά με τη σταδιακή αύξηση, μέχρι την 1/1/2022, των ορίων Ηλικίας Συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης ή στα 67 χρόνια με λιγότερα ένσημα, δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Με την απόφαση καταργούνται όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και το ΙΚΑ, πλήν των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να μην θιγούν συντάξεις μέχρι τα 1000 ευρώ το μήνα, ενώ η μετάβαση στα νέα αυξημένα όρια ηλικίας θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2022.

Από το σαρωτικό κύμα μειώσεων 15%-50% που επιφυλάσσει η εθνική ασφαλιστική μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου σε 880.000 συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ δεν γλιτώνουν ούτε οι χήρες, οι οποίες θα δουν άμεσα να περικόπτεται το ποσοστό που δικαιούνται επί της σύνταξης του θανόντος. Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας έχει δεχτεί εισηγήσεις να διακοπεί εντελώς η καταβολή συντάξεων χηρείας στα υψηλά εισοδήματα.

Βαρύτερο πλήγμα από τον επανυπολογισμό θα δεχτούν οι καταβαλλόμενες πολλαπλές συντάξεις, οι συντάξεις ΔΕΚΟ, τραπεζών, γιατρών και μηχανικών, αλλά και μεγάλες κατηγορίες συντάξεων του ΙΚΑ και του πρώην ΤΕΒΕ.

Ειδικά οι ασφαλισμένοι πριν από το 1993 που δικαιούνται υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης -σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από το 100% του μισθού- θα υποστούν δραματικές μειώσεις – έως και 50% από το αρχικό ποσό που εισέπρατταν πριν από τις μνημονιακές περικοπές.

1

3

(Visited 1 times, 1 visits today)
By