Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Σχοινάς: «Το μεταναστευτικό χρειάζεται ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση»

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και λυπημένοι μετά τις τραγικές εξελίξεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

margaritis sxoinas

 

«Το status quo στη Μεσόγειο δεν είναι αποδεκτό», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, υπενθυμίζοντας ότι τη θέση αυτή υποστήριξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τη χθεσινή τραγωδία στα ανοιχτά της Λιβύης. «Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και λυπημένοι μετά τις τραγικές εξελίξεις και με την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό ζήτημα απάντησε ότι προς το παρόν, δεν έχει προταθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, σημειώνοντας, πάντως, πως η σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπενθύμισε ότι σήμερα στο Λουξεμβούργο πραγματοποιείται έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών, τονίζοντας ότι το ζήτημα του μεταναστευτικού πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση. Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά όλες οι πτυχές του προβλήματος και ότι χρειάζεται «ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση».

Τέλος, ανέφερε ότι την Τετάρτη το κολέγιο των Επιτρόπων θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Αφρικανικής Ένωσης και θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By