Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Σχοινάς: Το σχέδιο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα είναι από τα πρώτα που θα εγκριθούν

Την πεποίθησή του ότι το σχέδιο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χώρα μας θα είναι από τα πρώτα που θα εγκριθούν, κάτι που μπορεί να γίνει εντός του Ιουνίου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι η Ελλάδα βγήκε μπροστά με παρρησία, καταθέτοντας δεύτερη σε όλη την Ευρώπη το Εθνικό της Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» για την εκμετάλλευση αυτών των κονδυλίων.

«Όπως προδίδει η ονομασία του, το Σχέδιο αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για τη δημιουργία μίας Νέας Ελλάδας: σύγχρονης, εξωστρεφούς, και έτοιμης να ανταποκριθεί όχι μόνο στις τρέχουσες επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και στις παγκόσμιες επαναστάσεις που είναι ήδη εδώ όπως η Πράσινη Συμφωνία και η Ψηφιακή Μετάβαση, που πλέον και ο πιο δύσπιστος καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα έχει κάνει άλματα.

Που μπορεί να επενδύσει στο διεθνώς αποδεδειγμένα σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό της, δίνοντας του τις πιο σύγχρονες υποδομές να δημιουργήσει και να καινοτομήσει στην Πατρίδα του. Ένα σχέδιο δομημένο και αναλυτικό με πάνω από 3.000 σελίδες που περιγράφουν 170 συγκεκριμένα έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις σε 4 πυλώνες αιχμής:

Ψηφιακή μετάβαση για το κράτος, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Πράσινη οικονομία. Τόνωση της παραγωγικής, εξαγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, και αύξηση της απασχόλησης και της συνοχής της κοινωνίας με αιχμή την Υγεία, την Παιδεία και τις δεξιότητες.

Με λίγα λόγια, ένα σχέδιο Ελληνικό, Made in EU Greece, που γράψαμε εμείς, όχι άλλοι για μας και που αφορά κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Να είστε σίγουροι ότι προβάλλει μια Ελληνική, με περισσότερη Ευρώπη δεκαετία. Αισθάνομαι σίγουρος-αν όχι βέβαιος-ότι η έγκριση του ελληνικού προγράμματος θα είναι από τα πρώτα μεταξύ των 27 και μάλιστα μέσα στον Ιούνιο».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τραγωδία που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα, παρά την απώλεια εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, μας αφήνει αυτό το ελπιδοφόρο ευρωπαϊκό μάθημα μέσα από την θλίψη.

«Η πρωτοφανής πανδημία άλλαξε ουσιαστικά τις ζωές μας, την πορεία του κόσμου, όπως τον γνωρίζαμε. Οδήγησε σε τομές στην ευρωπαϊκή πολιτική που ποτέ ξανά δεν τολμήσαμε. Στην τωρινή δύσκολη συγκυρία ίσως τη κρισιμότερη σε βάθος γενεών, το κοινό μας μέλλον θα κριθεί εν πολλοίς στο τι θα καταφέρουμε να πετύχουμε μαζί οι Ευρωπαίοι σε τέσσερα κρίσιμα ευρωπαϊκά εργοτάξια», δήλωσε χαρακτηριστικά απαριθμώντας την ένωση Υγείας, την οικονομική ανάκαμψη, το μεταναστευτικό και τη γεωπολιτική Ευρώπη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By