Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Σχολεία: 2.300 θετικοί στον ιό εκπαιδευτικοί την πρώτη μέρα μετά τις γιορτές

Η κυβέρνηση προχωρά στην άμεση πρόσληψη 850 εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούν τα κρούσματα και οι καραντίνες – Στους 6.500 οι εκπαιδευτικοί που δεν προσέρχονται στα σχολεία, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ

Σε προσλήψεις 850 αναπληρωτών εκπαιδευτικών προχωρά άμεσα, η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κενά εκπαιδευτικών που δεν προσέρχονται στα σχολεία, καθώς είναι θετικοί στον κορωνοϊό ή βρίσκονται σε καραντίνα.

Το υπουργείο Παιδείας μελετά και επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων προκειμένου να μπορούν οι διευθυντές να διαχειρισθούν την καθημερινότητα στα σχολεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της σημερινής πρώτης ημέρας επιστροφής των μαθητών μετά τις διακοπές των εορτών, το σύνολο των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν θετικοί στον ιό ανέρxονται σε 2.300 από τους 15.547 που ανέρχεται ο συνολικός αριθμός θετικών στον ιό εκπαιδευτικών και μαθητών, έως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί καθώς π.χ. τα Εσπερινά λύκεια θα δηλώσουν αργότερα τα εν δυνάμει κρούσματα.

O συνολικός αριθμός εκπαιδευτικών που δεν προσέρχονται στα σχολεία ανέρχεται στις 6.500 (3%), καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ περί τους 4.000 εκπαιδευτικούς ήδη νοσούν και δεν πάνε στα σχολεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By