Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σχολεία: Σκέψεις για παράταση 2 εβδομάδων στο σχολικό έτος – Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες

Την παράταση δύο εβδομάδων στο σχολικό έτος σκέφτεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Μακρή τόνισε πως η παράταση δεν θα «τραβήξει» μέχρι και τον Ιούλιο.

«Είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει, χωρίς να το έχουμε αποφασίσει. Όχι για την κάλυψη της ύλης, που έχει καλυφθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης, αλλά επειδή θεωρούμε ότι η διά ζώσης εκπαίδευσης παίζει σημαντικό ρόλο. Το υπουργείο έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της ύλης που διδάσκεται. Κρίνεται σκόπιμο – αν αποφασιστεί η παράταση– επειδή η επαφή με το σχολικό περιβάλλον κρίνεται απαραίτητη για τα παιδιά. Όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα θα αποφασίσουμε το καλύτερο για τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Σχετικά με τις πανελλήνιες η κ. Μακρή ανέφερε πως στόχος είναι αυτές να γίνουν στην ώρα τους χωρίς καθυστέρηση.

Τόνισε πως «ήδη έχει μειωθεί κατά 30% η ύλη από τον Ιανουάριο και το γνωρίζουν οι μαθητές. Δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Για τα παιδιά που είναι σε σεισμόπληκτες περιοχές υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις, θα εξεταστεί το σχετικό αίτημα για τα παιδιά της Λάρισας»

Σχετικά με τις προαγωγικές εξετάσεις, τόνισε η πως η κυβέρνηση θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ενημερώσει εγκαίρως γονείς και εκπαιδευτικούς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By