Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Σε … αχαρτογράφητα νερά το MEGA! Βαρύ το κλίμα το κανάλι!

Κυλιόμενες στάσεις εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι έως τις 9 Μαΐου

megachan

Ολο και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση στο MEGA. Με αφορμή το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα – εκτός από ένα μέρος του μισθού τους για τον Μάρτιο – η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε κυλιόμενες στάσεις εργασίας από σήμερα Τετάρτη και έως την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαϊου.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης δεν μεταδόθηκε λόγω της πρώτης στάσης εργασίας. Η νέα στάση που κηρύχθηκε για την Πέμπτη το πρωι από τις 06:00 έως τις 10:00 σημάινει ότι δεν θα βγει στον αέρα και η ενημερωτική εκπομπή των Καμπουράκη- Οικονομέα. Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι.

Την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εργαζομένων προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το κλίμα έχει γίνει εξαιρετικά βαρύ και από την προειδοποιητική επιστολή που έστειλε η Digea στην διοίκηση του MEGA, λέγοντας ότι από την 1η Μαΐου είναι υποχρεωμένη να αρχίσει σταδιακά την υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, διαδικασία η οποία θα καταλήξει στην οριστική διακοπή της μετάδοσης, καθώς το κανάλι δεν έχει πληρώσει την εταιρεία-πάροχο του ψηφιακού σήματος τους τελευταίους έξι μήνες της συνδρομής του, ένα ποσό που κυμμένεται στα 500.000 – 600.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες εξακολουθούν να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς του καναλιού, όπου, όπως λέγεται υπάρχουν μετρητά άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και οι βασικοί μέτοχοι δηλώνουν ότι έχουν έρθει σε συμφωνία μεταξύ τους για να προχωρήσουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη θα συμμετάσχει με 5 εκατομμύρια ευρώ και άλλα 5 εκατομμύρια θα δοθούν από την πλευρά Μπόμπολα. Το επενδυτικό σχήμα υπό τον κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλο θα εισφέρει 10 εκατομμύρια.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By