Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Σε αύξηση εργοδοτικών εισφορών κατά 1% ως «το μη χείρον βέλτιστον» συμφώνησαν ΕΣΕΕ-Τσίπρας

Η αύξηση της εισφοράς θα ισχύσει έως το τέλος του 2018

tsipras-korkidis (1)

Σε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 0,5 %, το οποίο θα επιβαρύνει ισόποσα (κατά 0,5%) εργοδότες και εργαζόμενους, ως «το μη χείρον βέλτιστον», συμφωνούν οι εργοδοτικοί φορείς μετά τη σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, η αύξηση της εισφοράς θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2018, αλλά ουσιαστικά θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2017 οπότε θα ισχύσει ο νέος νόμος.

Σε ό,τι αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, έκριναν καταρχήν θετική την ρύθμιση, τόνισαν ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις εισοδηματικές κατηγορίες από 20 έως 70 χιλιάδες ευρώ, καθώς εκεί αναμένεται να εμφανιστούν περισσότερες αδικίες. Οι εργοδοτικές οργανώσεις δήλωσαν ότι διαφωνούν με την επιβολή τέλους 1% στις τραπεζικές συναλλαγές..

Στην «κοινωνική ευθύνη» που έχουν κυβέρνηση και φορείς να βρουν τις βέλτιστες επιλογές για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του μαζί με τον Γιώργο Κατρούγκαλο με τις ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων.

 

 

By