Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού

Το νομοσχέδιο είναι υπό συζήτηση στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ

agrotes4

Ολοκληρώθηκαν οι πρωινές πορείες των μελών του ΠΑΜΕ, των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, της Λαϊκής Ενότητας, της ΕΣΗΕΑ, των δικηγορικών συλλόγων, των λιμενεργατών και άλλων αριστερών οργανώσεων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή και θα τεθεί προς ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων θα παραλάβει η ΑΔΕΔΥ με διαδήλωση που θα ξεκινήσει στις 18:00 πλατεία Συντάγματος με κύριο αίτημα να αποσυρθεί το «νομοσχέδιο-λαιμητόμος», όπως χαρακτηρίζεται από τους φορείς που αντιτίθεται στη μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Στις 18:00 ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος, στο οποίο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Για την Κυριακή τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος έως και την Κυριακή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.

Με 48ωρη απεργία συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ενώ όλες οι γραμμές καλύπτονται με 75 λεωφορεία στην πρωινή και άλλα 75 λεωφορεία στην απογευματινή βάρδια, τα οποία κινούνται με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά γίνεται η συγκοινωνία με τα ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία που μεταφέρουν ΑΜΕΑ και στη γραμμή από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By