Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Σε απεργιακό κλοιό όλη η Ελλάδα

Ακινητοποιημένοι οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού – Από τις 10 έως τις 4 ο ηλεκτρικός – Από τις 9 έως τις 21:00 θα κινηθούν τα λεωφορεία – Ακυρώνονται πτήσεις – Δεμένα τα πλοία τα λιμάνια

apergia

Με αιχμή των κινητοποιήσεών τους τις επερχόμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα χαρακτηρίζουν τη σημερινή απεργία ως «μητέρα των μαχών», καθώς -όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ- «απέναντι στη νέα λαίλαπα των μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της ελληνικής κοινωνίας όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα».

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τύπου, ενώ οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμμετέχουν πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας, πλην του μετρό που δεν θα λειτουργήσει καθόλου.
Τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο, λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Επίσης, ακινητοποιημένα στα λιμάνια θα παραμείνουν όλα τα πλοία εξαιτίας της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αποφάσεις που έλαβαν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι «αποτελεί πάγια θέση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων μας και να μη θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση , αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους και αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς».

(Visited 1 times, 1 visits today)