Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Σε αποχή διαρκείας οι δικηγόροι

Αντίθετοι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

dikastirio

Πανελλαδικά, σύμφωνα με το δημοψήφισμα οι δικηγόροι είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και για το λόγο αυτό ψήφισαν υπέρ της αποχής διαρκείας.

Το δημοψήφισμα διεξήχθη πανελλαδικά στους 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αιγίου, Άρτας και Μεσολογγίου αποφάσισαν να μην διεξάγουν δημοψήφισμα.

Πανελλαδικά στις κάλπες κλήθηκαν 41.710 δικηγόροι, ενώ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, οι δικηγόροι που είχαν δικαίωμα ψήφου ανέρχονται στους 21.615.

Παράλληλα, αύριο Παρασκευή συνέρχεται στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία του δικηγορικού σώματος. Εκ των πραγμάτων οι δικηγόροι κατέρχονται σε απόχη διαρκείας, ενώ θα καθορίσουν και τις άλλες κινητοποιήσεις και διεργασίες που θα
πραγματοποιήσουν.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι είναι ήδη σε αποχή μέχρι αύριο, εκτός των δικηγόρων της Αθήνας που σήμερα και αύριο δεν απέχουν των καθηκόντων τους και όλες οι δίκες θα διεξαχθούν κανονικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By