Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

«Σε αποτυχία οδεύει το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας»

Το Γερμανικό περιοδικό Spiegel τονίζει πως το ελληνικό χρέος διχάζει Γερμανία και Γαλλία

sapen soible

Το ελληνικό πρόβλημα χρέους και η πορεία της αξιολόγησης λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup έχει προκαλέσει μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στον Γερμανικό Τύπο.

Το Γερμανικό περιοδικό Spiegel τονίζει πως το ελληνικό χρέος διχάζει Γερμανία και Γαλλία και βλέπει αποτυχία του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας με Σαπέν και Σόιμπλε, όπως λέει, να διαφωνούν και να μην κάνουν πίσω.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «χάσμα που δεν μοιάζει να… γεφυρώνεται σύντομα», μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, στο ζήτημα μιας ενδεχόμενης απομείωσης του ελληνικού χρέους» και κρούει τον καμπανάκι του κινδύνου για το προσεχές Eurogroup.

Σε ανάλογο κλίμα η Deutsche Welle, σημειώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες ζυμώσεις ενόψει ενός ακόμη κρίσιμου Eurogroup, τη Δευτέρα, και ότι ζητούμενο είναι να γίνει ένα ακόμη βήμα προς τη συμφωνία Ελλάδας και Θεσμών με στόχο την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, που εδώ και μήνες πηγαίνει από παράταση σε παράταση.

Την ίδια ώρα μια ζοφερή εικόνα για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By