Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε δίκη παραπέμπονται έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ

Έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί (ένας Ισπανός, ένας Ιταλός και ένας Σλοβένος) παραπέμπονται εκ νέου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη για την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014.

Οι δικαστικές αρχές θεωρούν μη επωφελείς και συμφέρουσες για το Δημόσιο τις αποφάσεις που έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ για τα εν λόγω ακίνητα στη βάση της εισήγησης των εμπειρογνωμόνων και ότι η εν λόγω διάταξη δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κρίση του δικαστηρίου.

Πάντως τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών προχώρησαν σε μετατροπή της κατηγορίας από το αδίκημα της απιστίας σε αυτό της απλής συνέργειας σε απιστία.

Να σημειωθεί πως μετά από πιέσεις των δανειστών η κυβέρνηση ψήφισε διάταξη που προβλέπει πως συμβάσεις που συνομολογήθηκαν σύμφωνα με τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θεωρούνται επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, αναφορικά με την αστική ή ποινική ευθύνη και των μελών του εν λόγω Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By