Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Σε δημοπρασία η πρώτη Husqvarna του Steve McQueen

Η Σουηδική δίχρονη μοτοσικλέτα, ήταν η πρώτη στη συλλογή του McQueen μετά από μια σειρά μοντέλων της Triumph, με την οποία ο αστέρας του Χόλιγουντ είχε ιδιαίτερο πάθος.

Αργότερα, ο McQueen «σύνδεσε» το όνομά του με τη Husqvarna, όταν χρησιμοποίησε ένα μοντέλο της στην κλασική ταινία «On Any Sunday» του σκηνοθέτη Bruce Brown που προβλήθηκε το 1971 στους κινηματογράφους και αφορούσε τη ζωή «γύρω» από τους αγώνες μοτοσικλετών. Νωρίτερα στην αγωνιστική του καριέρα ο McQueen ήταν τακτικός αναβάτης των μοντέλων της Triumph και ιδιαίτερα της TR6C που είχε ειδικά τροποποιημένη για αγώνες στις ερήμους της Νότιας Καλιφόρνιας. Ήταν μια μεγάλη κίνηση για τον να αφήσει πίσω τους τις Triumph και να πάει με μια νέα μάρκα αλλά ήταν τόσο εντυπωσιασμένος με τη νέα Husqvarna Viking 360, που την αγόρασε κυριολεκτικά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα από τον τότε Σουηδό πρωταθλητή Bengt Aberg (αφού τον είδε να αγωνίζεται με αυτή).

Ακόμα και από την ίδια την εταιρεία, πιστώνουν πολύ μεγάλο μέρος της δημοτικότητας που έχει η μάρκα στις ΗΠΑ, στην προβολή που πήρε από τη συμμετοχή της στην ταινία με τον McQueen. Η μοτοσικλέτα που τώρα πωλείται, είναι αυτή που αγόρασε ο διάσημος ηθοποιός από τον Aberg το 1968. Είναι το μοντέλο Viking με απόδοση 37 ίππων από το δίχρονο κινητήρα και βάρος 99 κιλά. Έχει αλλάξει αρκετές φορές χέρια μέχρι τώρα αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία περιλαμβάνει δημοπρασία, η οποία θα γίνει από την RM Sotheby’s μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να υπάρχει κάποια πρόβλεψη σχετικά με την τιμή που θα μπορούσε να φτάσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By