Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Σε … «δόσεις» η άφιξη των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών στην Αθήνα

Καταφθάνουν σταδιακά στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών

VELKOULESKOU-NTELIA

Αν και είναι άγνωστη ακόμη η ακριβής ημερομηνία άφιξης των επικεφαλής, έχουν αρχίσει σταδιακά από σήμερα να καταφθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα αρχίσουν να συλλέγουν πρόσθετα στοιχεία, κυρίως όσον αφορά στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και διευκρινίσεις για το δημοσιονομικό κενό του τρέχοντος έτους, αλλά και της τριετίας 2016 – 2018.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την περασμένη Παρασκευή, ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ξεκαθαρίσει τα κύρια σημεία πριν από την έναρξη της αξιολόγησης».

Εκτός από το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών, στις διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας αναμένεται να συμπεριληφθούν, οι αλλαγές στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, η πρόσθετη περικοπή -βάσει της συμφωνίας του Αυγούστου- των αμυντικών δαπανών, οι παρεμβάσεις στον δημόσιο τομέα, οι επόμενες παρεμβάσεις στα «κόκκινα» δάνεια, οι αποκρατικοποιήσεις, η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, καθώς και η υλοποίηση μέτρων που περιλαμβάνονται στις «εργαλειοθήκες» του ΟΟΣΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By