Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Σε επιφυλακή η αστυνομία – Κλειστοί τρεις σταθμοί του Μετρό

Λόγω των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σήμερα

astynomia-polytexneioB

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» είναι η αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σήμερα.

Η επιφυλακή εντείνεται και λόγω της κατάστασης της υγείας του Νίκου Ρωμανού, που συνεχίζει για 27η ημέρα την απεργία πείνας.

Από την Πέμπτη έχει εκδηλωθεί σε Αθήνα και περιφέρεια μπαράζ καταλήψεων αλληλέγγυων στον απεργό πείνας. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε «ευαίσθητους» στόχους, όπως αστυνομικά τμήματα, δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία.

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στον απόηχο των εξελίξεων για την υπόθεση του Ν. Ρωμανού. Συγκέντρωση όμως θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα στις 18:00 του Σαββάτου στα Προπύλαια στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Με εντολή της Αστυνομίας τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά προκειμένου να προφυλαχθούν κυρίως αστυνομικά τμήματα και δημόσια κτίρια, ενώ δύσκολη θα είναι η κυκλοφορία και για τα αυτοκίνητα. Οι οδηγοί πρέπει να αποφύγουν τους κεντρικούς δρόμους στις δύσκολες ώρες που θα γίνονται πορείες.

Κλειστοί και σήμερα οι σταθμοί του Μετρό

metro2

Κλειστοί θα παραμείνουν για το επιβατικό κοινό, με εντολή της Αστυνομίας, από τις 11:00 του οι σταθμοί «Κατεχάκη», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» του Μετρό.

Οι τρεις σταθμοί του μετρό θα είναι κλείσοί σήμερα από τις 11 το πρωί λόγω της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα κλειστοί μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν οι σταθμοί Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Κατεχάκη ενώ είναι πιθανό να κλείσουν και άλλοι σταθμοί όπως Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο λόγω των συγκεντρώσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα μέτρα για τον Νταβούτογλου:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις εξής οδούς και λεωφόρους: – Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της – Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της – Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο) Εναλλακτικά προτείνονται οι εξής διαδρομές: Για τους κατευθυνόμενους από τα βόρεια προάστια: – προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας. – προς νότια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού. – προς Πειραιά μέσω Λεωφ. Κηφισού. Για τους κατευθυνόμενους από τα νότια προάστια: – προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Περιφερειακής Υμηττού. – προς τα βόρεια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού. Για τους κατευθυνόμενους από τον Πειραιά : – προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω της οδού Πειραιώς. – προς τα βόρεια προάστια μέσω Λεωφ. Κηφισού.

By