Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος

Στην πλατεία παραμένουν λίγοι διαδηλωτές

sullalitirio3

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μπροστά στο Κοινοβούλιο κατά του προϋπολογισμού.

Ο μεγαλύτερος όγκος των συγκεντρωμένων διαλύθηκε, στην πλατεία παραμένουν λίγοι διαδηλωτές, ενώ δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά από το Κοινοβούλιο και η οδός Πανεπιστημίου και η Βασιλίσσης Σοφίας, που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Νωρίτερα, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, κομμάτων και φοιτητικών συλλόγων, μαζί με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και το Σωματείο των Σχολικών Φυλάκων.

sullalitirio.

Οι ομιλητές χαρακτηρίσαν τον προϋπολογισμό, που αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα, προϋπολογισμό ακραίας λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής.

Υπογραμμίσαν ακόμη πως οι νέοι φόροι ύψους 1,4 δισ. ευρώ που αναμένεται να επιβληθούν, θα επιφέρουν την πλήρη κοινωνική συντριβή και θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους για να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στους προκρούστιους μνημονιακούς στόχους.

sullalitirio4

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε νωρίτερα και η πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα και η οδός Σταδίου, μέσω της οποίας ήρθαν οι διαδηλωτές από την Ομόνοια, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου και στο Ηράκλειο της Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας.

sullalitirio2

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση-πρόσκληση της ΓΣΕΕ «είναι παράλογο και τουλάχιστον επικίνδυνο, την ώρα που η Ελληνική κοινωνία στενάζει από την ανεργία, τα χαράτσια, τη φοροεπιδρομή, την έλλειψη κοινωνικού κράτους, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τους μισθούς πείνας, να καλείται σε νέες δυσβάστακτες θυσίες, σε περαιτέρω επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό που εάν γίνουν αποδεκτές, όχι μόνο θα καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό αλλά θα υπονομεύσουν το δικαίωμα των νέων παιδιών να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Επιπλέον οι προτάσεις για αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλαγές στον Ν.1264/82, μείωση των συντάξεων κλπ. είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα επιτείνουν τα ήδη καταγεγραμμένα αδιέξοδα του προγράμματος. Ας καταλάβουν επιτέλους κυβέρνηση και δανειστές ότι δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια αντοχών, ούτε ανοχών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By