Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Ρέντσι

Νωρίτερα ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για την μείωση χρέους

tsipras

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι στη Ρώμη.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στην ιταλική πρωτεύουσα με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως «θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος, προκειμένου να γίνει βιώσιμη η οικονομία και να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση».

Σημασία, είπε, έχει η ουσία και όχι το πώς θα ονομάσουμε τη λύση για απομείωση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης.

Αφού, χαρακτήρισε εξαιρετικά χρήσιμη τη συνάντηση με τον ομόλογό του, είπε ότι συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» για τα επόμενα χρόνια, αλλά και θέματα που τέθηκαν σε Παρίσι και Λονδίνο και τα οποία θα εξεταστούν στις συναντήσεις που θα έχει στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη και μεθαύριο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαιώθηκε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας θα βρίσκεται στη Φραγκφούρτη αύριο, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει απόφαση για χορήγηση κατεπείγουσας ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

«Ο κ. Βαρουφάκης θα βρίσκεται αύριο στην ΕΚΤ», είπε ένας εκπρόσωπός της, αρνούμενος να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τους αξιωματούχους με τους οποίους πρόκειται να συναντηθεί ο κ. Βαρουφάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By