Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

Για λόγους «πολιτικής τάξης» είπε το «ναι» στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ – Θα ακολουθήσουν μέσα στην ημέρα συναντήσεις και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα στο μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση γίνεται μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους πολιτκούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει κατ” ιδίαν για το Σκοπιανό και συγκεκριμένα για όσα συζητήθηκαν με τον κ. Ζάεφ στο Νταβός.

Παρά το γεγονός ότι χθες, η πρώτη αντίδραση συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα λάβει μέρος στον κύκλο επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό, τελικώς η αξιωματική αντιπολίτευση μετέβαλε τη στάση της.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντάται με τον κ. Τσίπρα για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο ζήτημα των Σκοπίων, ανέφεραν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ. Όπως έλεγαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μόνο για λόγους «θεσμικής τάξης» ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθεί για όσα συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζάεφ αλλά και για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σε διπλωματικό επίπεδο.

Στη συνέχεια της ημέρας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και συγκεκριμένα:

– Στις 12:30, με την Φ. Γεννηματά, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

– Στις 13:30, με τον Δ. Κουτσούμπα, γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ

– Στις 15:00, με τον τον Στ. Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού και

– στις 17:30, με τον Β. Λεβέντη, πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων

(Visited 1 times, 1 visits today)
By