Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Σε εξέλιξη το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Ποιο θα είναι οι θεματικοί κύκλοι της συζήτησης

Ξεκίνησε η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπεμβρίου.

Ερωτήσεις υποβάλλουν έξι δημοσιογράφοι:  Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Πρώτος πολιτικός αρχηγός που προσήλθε στην Αγ. Παρασκευή ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ακολούθησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια προσήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Τέταρτος προσήλθε στο Ραδιομέγαρο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και στη συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της προς τον Τύπο, συνάντησε στην είσοδο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης.

Θεματικοί κύκλοι συζήτησης: 

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – “Αμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του καθε Αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30». Η απάντηση διαρκεί έως 1.30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15»και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30».

Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο.

Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.

Τέλος, η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

By