Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για ισοβίτες και «κουκουλονόμο»

Σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

vouli

Σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να επικεντρώνουν την αντιπαράθεση τους στις διατάξεις για τους ισοβίτες φυλακισμένους και τους κουκουλοφόρους, συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ” τύπου.

Η ΝΔ, παρά τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός της Δικαιοσύνης, επιμένει στην ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσε για το άρθρο 2, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ισοβίτες, εκτός όσων έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, να συνεχίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους με κατ” οίκον περιορισμό, αφού έχουν εκτίσει τουλάχιστον 5 χρόνια στη φυλακή.

Η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να γίνει το βράδυ, αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση επί όλων των υπόλοιπων άρθρων.

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «είναι μια πραγματικότητα ότι μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, οι κουκουλοφόροι θα αποθρασυνθούν».

Η εισηγήτρια του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, αναχρονιστική και υποτιμητική την άποψη που εκφράστηκε ότι οι κοινωνικές ομάδες των αδικημένων και στερημένων είναι επιρρεπείς σε παραβατικές συμπεριφορές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος υπεραμύνθηκε της τροπολογίας που κατέθεσαν 28 βουλευτές του κόμματός του για την κατάργηση του λεγομένου κουκουλονόμου, σημειώνοντας ότι αν είναι να ποινικοποιούμε γενικώς τότε «να ποινικοποιήσουμε τη σκάλα και τα γάντια που χρησιμοποιούν οι ληστές και να τους βάζουμε ισόβια».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό και της απέδωσε μεγάλη ανοχή – που προκαλεί ερωτηματικά – απέναντι σε τρομοκράτες και κουκουλοφόρους.

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος επεσήμανε ότι το κόμμα του πολλές φορές προώθησε, ψήφισε και στήριξε μέτρα ανθρωπιστικού χαρακτήρα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να το ταυτίζει με την ακροδεξιά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By