Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Σε καλή κατάσταση εντοπίστηκε το δεύτερο μαύρο κουτί

Με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες οι εμπειρογνώμονες.

Germanwings-002

H κατάσταση του δεύτερου μαύρου κουτιού του H κατάσταση του δεύτερου μαύρου κουτιού του Airbus Α320 της εταιρείας Germanwings, το οποίο εντοπίστηκε σήμερα και εμπεριέχει τις τεχνικές παραμέτρους της πτήσης, μας «επιτρέπει να ελπίζουμε» ότι ο καταγραφέας της πτήσης θα προσφέρει χρήσιμα στοιχεία παρά τη ζημιά που έχει υποστεί, δήλωσε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει τις έρευνες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στη Γαλλία, ο Μπρις Ρομπέν.

Το κουτί αυτό εμπεριέχει «500 παραμέτρους» διευκρίνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Μασσαλία, περιλαμβανομένων της ταχύτητας, του ύψους ή της κατάστασης του κινητήρα του αεροσκάφους.

Μετά την περισυλλογή των ανθρώπινων υπολειμμάτων των 150 θυμάτων που επέβαιναν στο αεροσκάφος, «150 προφίλ DNA έχουν απομονωθεί» και μπορούν να συγκριθούν με τα δείγματα DNA που έδωσαν οι οικογένειες των θυμάτων, προσέθεσε ο ίδιος.

Έσπευσε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι η ανακάλυψη 150 δειγμάτων DNA δε σημαίνει ότι εντοπίστηκαν όλα τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος.

Οι γαλλικές αρχές εξάλλου υποσχέθηκαν την ταχεία αναγνώριση των σορών βάση του DNA τους. Θα χρειαστούν εντούτοις επιπλέον «3 έως 4 εβδομάδες» προκειμένου να αναγνωριστούν τα θύματα, διευκρίνισε ο Γάλλος εισαγγελέας.

Η παραλαβή των σορών από τους οικείους τους δε μπορεί να γίνει παρά μόνο μετά την «επιβεβαίωση» των ταυτοτήτων, τόνισε ο Ρομπέν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By