Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Σε καλό δρόμο ο Alpha: Ο Π. Καμμένος είχε μεσολαβήσει για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις Κοντομηνά-Σαββίδη

Σε καλό δρόµο βρίσκονται οι συζητήσεις µεταξύ του ιδιοκτήτη του Alpha, ∆ηµήτρη Κοντο µηνά, και των Τσέχων µεγαλοµετόχων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για είσοδο στο κανάλι της Κάντζας.

Με βάση όσα κυκλοφορούν στην αγορά, οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στο να δώσουν τα χέρια και να οριστικοποιήσουν το deal. Πρόκειται για µια κουβέντα που ξεκίνησε λίγο πριν από τον διαγωνισµό για τις τηλεοπτικές άδειες, και συνεχίστηκε και µετά την πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ, που έκρινε ως αντισυνταγµατικό τον Νόµο Παππά.

Οι Τσέχοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσουν ένα µειοψηφικό ποσοστό στο επιτυχηµένο τηλεοπτικό project του ∆ηµήτρη Κοντοµηνά. Σύµφωνα µε τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, το «προξενιό» για να έρθουν κοντά οι δύο πλευρές έγινε από τον υπουργό Αµυνας, Πάνο Καµµένο, ο οποίος µέχρι πρότινος έδινε αγώνα για να εξασφαλίσει άδεια ο µεγαλοµέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Ως γνωστόν, ο κ. Καµµένος είχε µεσολαβήσει προκειµένου να ξεκινήσουν και οι συζητήσεις µεταξύ Κοντοµηνά και Σαββίδη. Παρά το γεγονός ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν κατ’ επανάληψη, τελικώς δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συµφωνία. Απεναντίας, κάποια στιγµή άρχισαν να ανταλλάσσουν εξώδικα. Κάπου εκεί ο υπουργός Αµυνας άλλαξε ρότα, αποφασίζοντας, µέσω του ∆ηµήτρη Μελισσανίδη, να προτείνει στους Τσέχους να µπουν στον Alpha. Πράγµατι, µετά από αρκετά ραντεβού, οι δύο πλευρές έχουν έρθει πολύ κοντά, µε τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τυπικές λεπτοµέρειες που αποµένουν για να κλείσει η συµφωνία.

Ο ισχυρός άνδρας του Alpha φρόντισε από την πρώτη στιγµή να καταστήσει σαφές ότι δεν είναι διατεθειµένος να παραχωρήσει την πλειοψηφία των µετοχών. Ετσι, η κουβέντα επικεντρώθηκε, πρώτον, στο ποσοστό που θα έχουν οι Τσέχοι και, δεύτερον, στην ανάπτυξη του καναλιού. Με βάση το ρεπορτάζ, οι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ θα συµµετάσχουν µε ποσοστό 30% στη µετοχική σύνθεση του Alpha.

Ως αντίτιµο για αυτή τους τη συµµετοχή θα επενδύσουν περίπου 30 εκατ. ευρώ. Στην Κάντζα θεωρούν ότι, από τη στιγµή που θα οριστικοποιηθεί το deal, εκ των πραγµάτων ο Alpha θα µπει σε µια νέα εποχή. Από κει και πέρα, δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν τους Τσέχους να εξετάζουν το ενδεχόµενο να µετατρέψουν το Channel Nine σε αµιγώς κανάλι του ΟΠΑΠ, εµπλουτισµένο µε εκποµπές, αλλά και ελκυστικό προς το κοινό ευρύ πρόγραµµα.

parapolitika.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)