Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Σε καραντίνα θα πρέπει να μπουν τώρα οι ΗΠΑ προειδοποιούν ειδικοί

Την ώρα που η Ευρώπη είναι προ των πυλών ενός δεύτερου πανδημικού κύματος της νόσου Covid- 19, οι ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε «lockdown», προειδοποιούν οι ειδικοί στο CNN παρακολουθώντας την ανησυχητική πορεία της εξάπλωσης του νέου κορωνοιού.

Στη χώρα του Ντόναλντ Τραμπ, επί τέταρτη συνεχή μέρα, καταγράφηκαν χθες πάνω από χίλιοι νέοι θάνατοι με την Φλόριντα και την Καλιφόρνια να βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής καθώς τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά.

Σε όλο και περισσότερες αμερικανικές πολίτες, οι δήμαρχοι καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους επιβάλλοντας στους παραβάτες τσουχτερά πρόστιμα.

Το γεγονός ότι η διαχείριση της κρίσης σε πολλές χώρες του πλανήτη, δεν έφερε σε πολλές περιπτώσεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα έχει κλονίσει σοβαρά την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στις κυβερνήσεις τους, γράφουν τα αμερικανικά και ευρωπαικά ΜΜΕ.

Την ώρα που οι ΗΠΑ μετρούν τις πληγές τους από τη νόσο Covid- 19 εν μέσω προεκλογικής περιόδου, στην Ευρώπη υπάρχει αναζωπύρωση εστιών της νόσου σε τρεις κυρίως χώρες: την Γαλλία, με 1.130 νέα κρούσματα μόνο την Παρασκευή, την Ισπανία, με 2.615 νέα κρούσματα το Σάββατο και την Γερμανία με 818 χθες (Κυριακή).

Η κατάσταση ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, όπως αναφέρει το Reuters.
Κυρίως όμως στην Ισπανία, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, οι υγειονομικές αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών καλώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ύστερα και και τη απόφαση του Λονδίνου να την βάλει στη λίστα με τις μη ασφαλείς χώρες.

Η απόφαση της Βρετανίας να βάλει σε καραντίνα τους πολίτες της που επιστρέφουν από τη χώρα, αμαυρώνει την εικόνα της ιβηρικής χώρας εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Πάντως, όπως αναφέρει το BBC, αεροπορικές εταιρείες όπως η Ryanair , ανακοίνωσαν ότι, θα συνεχίσουν κανονικά τις πτήσεις τους από και προς την Ισπανία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By