Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέσσερις οικισμοί του Κιλκίς

Η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει ζημιές κόστους 1,87 εκατ. ευρώ

vroxh_1

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ανάγκασαν την δημοτική αρχή του Κιλκίς να προχωρήσει σε αίτημα κήρυξης της τεσσάρων οικισμών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από την Περιφερειακή Ενότητα.

Συγκεκριμένα, στις Δημοτικές Ενότητες Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης διαπιστώθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις οδοστρωμάτων, αστοχίες γεφυρών, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν στην ολική καταστροφή, ρηγματώσεις μεγάλου εύρους στο αγροτικό και οδικό δίκτυο, υπερχειλίσεις χειμάρρων και ρεμάτων, που συνοδεύονταν από πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικίες και καλλιέργειες.

Το κόστος αποκατάστασης των ζημιών, σε οδικά έργα, εκτιμάται περίπου σε 1,87 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, από το δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής, ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκλήθηκε, από την υπερχείλιση του ποταμού Χαβρία, στη γεώτρηση της Ορμύλιας. Ο καθαρισμός και η απολύμανση των δεξαμενών έγινε σήμερα και μετά τις 5 το απόγευμα, θα αποκατασταθεί η υδροδότηση, που είχε διακοπεί προσωρινά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By