Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Σε κόντρα Τσίπρας-Ψυχάρης με αφορμή δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής»

Τι απαντά το γραφείο του πρωθυπουργού

tsipras ypourgiko

Σφροδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του εκδότη της εφημερίδας «το Βήμα» και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το κεντρικό δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2014 μετά τις ευρωεκλογές εκμυστηρεύτηκε σε στενό του συνεργάτη ότι ο ιστορικός έκδοτης συναντήθηκε μαζί του και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του υποσχέθηκε να του χαρίσει τα δάνεια της εκδοτικής του επιχείρησης και να του χαρίσει το κανάλι στο οποίο συμμετείχε με στόχο να τον υποστηρίξει.

«Παρόλα αυτά δεν με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες του, ούτε με το κανάλι του, τι άλλο να κάνω» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας στο στενό του συνεργάτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος.

Απαντώντας το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρει ότι:

«Το κεντρικό δημοσίευμα είναι άκρως αποκαλυπτικό και φανερώνει ότι ο εκδότης, Σταύρος Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, τη διαγραφή των δανείων του, καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA. Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται, κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε στον ελληνικό λαό να μην χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοθοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By