Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Σε λίγο ο Τσίπρας μιλάει στους βουλευτές -Αποφασίζουν για προανακριτική για τη Novartis

Σύσταση προανακριτικής για τη Novartis αναμένεται να προτείνει ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον των οποίων θα μιλήσει σε λίγη ώρα στο Κοινοβούλιο. 

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του αναμένεται να χρησιμοποιήσει υψηλότατους  τόνους εναντίον της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πυρά του θα στρέψει και εναντίον του αντιπροέδρου της ΝΔ Α. Γεωργιάδη.

Στόχος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι, σε συνέχεια των κατηγοριών για «ακροδεξιά» στροφή του Κ. Μητσοτάκη λόγω των κκ Σαμαρά-Γεωργιάδη στο Μακεδονικό, να επιχειρήσει να διευρύνει τη «γαλάζια ρωγμή» που άνοιξε από στελέχη της Καραμανλικής πτέρυγας στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Ωστόσο, στο μέτωπο της Novartis, μετά τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων και των κυβερνητικών κλιμακίων, ο κ. Τσίπρας διείδε τον κίνδυνο (με καταλύτη το σκάνδαλο Novartis) να λάβει η περίοδος που διανύουμε χαρακτηριστικά «νέου ‘89» και στόχος είναι τα επόμενα βήματα να είναι προσεκτικά.

Όσο για την αναζήτηση ευθυνών, η προανακριτική που θα εισηγηθεί ο κ. Τσίπρας θα αναζητήσει το νομικό μονοπάτι για την καλύτερη έρευνα, επιχειρώντας να αποφύγει επικοινωνιακά λάθη, και πιθανότατα θα είναι η ίδια η Δικαιοσύνη θα κληθεί και πάλι να αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By