Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Σε ληστεία είχε χρησιμοποιηθεί το όπλο που εκτέλεσαν τον αρχιφύλακα

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

dolofonia-domokou

Όμοιοι είναι οι κάλυκες που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού  με αυτούς που είχαν βρεθεί στο καλάσνικοφ με το οποίο είχε γίνει η ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στον Ασπρόπυργο το 2012.

Συγκεκριμένα, αν και τα όπλα ήταν «καθαρά» όσον αφορά σε τρομοκρατικές ενέργειες, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών διαπίστωσαν πως το ένα καλάσνικοφ τους ήταν γνώριμο.

Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι είχε χρησιμοποιηθεί από σπείρα που ενέχεται σε τουλάχιστον δύο απόπειρες δυναμικής εισβολής δραστών, χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα, σε κλειστά υποκαταστήματα τραπεζών στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το περιστατικό, στο οποίο ταυτοποιείται η χρησιμοποίηση του πολεμικού καλάσνικοφ που σκότωσε τον άτυχο αρχιφύλακα, τοποθετείται χρονικά, στις 05:00 τα ξημερώματα της 4ης Σεπτεμβρίου 2012.

Τότε, άγνωστοι επιχείρησαν να εισβάλουν με κλεμμένο αυτοκίνητο, τύπου τζιπ, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή της Λεωφόρου Δημοκρατίας με την οδό Μάρκου Μπότσαρη, στον Ασπρόπυργο, ενδεχομένως για να διαρρήξουν τα ΑΤΜ της τράπεζας. Η γυάλινη πρόσοψη του υποκαταστήματος ήταν θωρακισμένη και δεν υποχώρησε από την σφοδρότητα της σύγκρουσης του οχήματος πάνω σε αυτή.

Στη συνέχεια, οι δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τη γυάλινη πρόσοψη, χωρίς και πάλι να καταφέρουν να την σπάσουν. Έχοντας αποτύχει να περάσουν στο εσωτερικό της τράπεζας και ενώ ηχούσε ο συναγερμός, εγκατέλειψαν εκεί το τζιπ, που είχε κλαπεί στις 30 Αυγούστου 2012 από την περιοχή της Ελευσίνας, και διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο.

πηγή: iefimerida.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By