Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Σε μόλις 98 νοικοκυριά επανασύνδεσε το ρεύμα η Δούρου από τα 10.000 που είχε αρχικά εξαγγείλει

Το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους» είχε ανακοινωθεί από την Περιφερειάρχη Αττικής πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Ενενήντα οκτώ ήταν τελικά οι πολίτες στους οποίους επανασύνδεσε η Περιφέρεια Αττικής το ηλεκτρικό ρεύμα όπως διαφήμιζε πριν τα Χριστούγεννα του 2014 και ενώ αυτοπροσώπως ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεπε τότε ότι θα αφορά «πάνω από 10.000 περιπτώσεις».

Το πρόγραμμα με τον τίτλο «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους» είχε ανακοινωθεί από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου στα μέσα Δεκεμβρίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Η ανακοίνωση είχε γίνει από τη διοίκηση της Περιφέρειας χωρίς να έχει γίνει καμιά προηγούμενη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Προέβλεπε ότι η Περιφέρεια θα διέθετε έως 360 ευρώ ανά έτος σε κάθε σύνδεση που θα είχε διακοπεί λόγω οικονομικής δυσχέρειας του νοικοκυριού και μάλιστα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Η διοίκηση της ΔΕΗ δέχθηκε να επανασυνδέσει το ρεύμα στα 98 νοικοκυριά χωρίς να πάρει ούτε ευρώ από την Περιφέρεια καθώς δεν υπήρχε (και ακόμη δεν υπάρχει) προγραμματική σύμβαση μεταξύ της επιχείρησης και της Περιφέρειας. Στην πράξη, η Περιφέρεια δεν έχει διαθέσει κονδύλι ενώ η κ. Δούρου διαφήμιζε στις συνεντεύξεις της ότι έχει δεσμεύσει γι’ αυτό το σκοπό 2,25 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος:
●325 ήταν συνολικά τα νοικοκυριά που κατέθεσαν αίτηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
●98 ήταν οι περιπτώσεις που τελικώς εντάχθηκαν καθώς στην πλειονότητα των υπολοίπων δεν ήταν κομμένο το ρεύμα αλλά απλώς ζητούσαν διευκόλυνση για την εξόφληση – κάτι που δεν προβλεπόταν.
●Επτά περιπτώσεις δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα καθώς είχε γίνει ήδη «ρευματοκλοπή», δηλαδή είχαν συνδέσει το νοικοκυριό με το δίκτυο παρακάμπτοντας τον μετρητή.
Ο κ. Καραμάνος ανέφερε πάντως ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δέχθηκε να ενταχθούν σε πρόγραμμα μη διακοπής και οι χιλιάδες περιπτώσεις (7-10.000) όπου είχε γίνει σύνδεση χωρίς όμως παράκαμψη του μετρητή της ΔΕΗ.

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By