Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Σε νοσοκομείο του Λονδίνου η γυναίκα που προσβλήθηκε από Έμπολα

Η ασθενής θα μεταφερθεί σε θάλαμο απομόνωσης

ebola

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα στη Βρετανία, μία γυναίκα μέλος ιατρικής ομάδας, μεταφέρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τη Σκωτία σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας, ενώ σύμφωνα με την Σκωτσέζα πρωθυπουργό, Νίκολα Στάρτζον, και δεύτερο άτομο στη Σκωτία, επίσης εργαζόμενος σε υπηρεσίες υγείας, υποβάλλεται σε εξετάσεις για Έμπολα, μετά την επιστροφή του από τη Δυτική Αφρική, αλλά θεωρείται χαμηλού κινδύνου, καθώς δεν φέρεται να έχει έρθει σε άμεση επαφή με ασθενείς του Εμπολα.

Η ασθενής θα μεταφερθεί σε θάλαμο απομόνωσης στο νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας Royal Free, το οποίο έχει μετατραπεί σε κέντρο θεραπείας του Έμπολα, διευκρίνισαν αξιωματούχοι.

Η γυναίκα επέστρεψε στη Γλασκώβη από τη Σιέρα Λεόνε αργά το βράδυ της Κυριακής με πτήση της British Airways με ενδιάμεσους σταθμούς την Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο και το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο. Χθες, Δευτέρα, βρέθηκε θετική στον ιό και αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Σκωτίας Gartnavel.

Οι αρχές της Σκωτίας ανακοίνωσαν ότι η ασθενής βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της ασθένειας, δηλαδή ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλους θεωρείται εξαιρετικά χαμηλός, αλλά ερευνώνται όλες οι πιθανές επαφές της με άλλα άτομα. Νωρίτερα φέτος, στο νοσοκομείο Royal Free νοσηλεύτηκε με επιτυχία ένας άλλος Βρετανός, μέλος ιατρικού προσωπικού, ο Ουίλιαμ Πούλεϊ, ο οποίος επίσης είχε μεταφερθεί από τη Σιέρα Λεόνε έχοντας βρεθεί θετικός στον ιό.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By