Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Σε οδό Παύλου Φύσσα μετονομάζεται η Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι

Σε οδό Παύλου Φύσσα, θα μετονομαστεί επισήμως η οδός Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι.

fyssas-6

«Ένας νεαρός συμπολίτης μας, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια άνανδρη δολοφονία ενός ανθρώπου που μέσα από τα τραγούδια του και τη γενικότερη στάση του μαχόταν καθημερινά το φασισμό» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και προσθέτει ότι «η δολοφονία του Παύλου έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων».

«Η οδός Παύλου Φύσσα δείχνει έμπρακτα την θέλησή μας να τιμήσουμε όχι μόνο τον ίδιο τον Παύλο αλλά και την ιστορία της πόλης μας, μιας και όπως λένε οι στίχοι “ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία’» αναφέρει ο κ. Βρεττάκος.

Η επίσημη μετονομασία της οδού θα συνοδεύεται από τριήμερο εκδηλώσεων που ξεκινά από σήμερα, προς τιμή του Κερατσινιώτη αντιφασίστα αγωνιστή, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στην οδό Παναγή Τσαλδάρη.

(Visited 1 times, 1 visits today)