Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Σε ουκρανικό ναζιστικό «κλοιό» Βαλαβάνη – Ήσυχος

Τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς ζητώντας εξηγήσεις για το λόγο που βρέθηκαν στην πόλη

balabani

Μέλη της ουκρανικής ναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» απέκλεισαν σήμερα σε εστιατόριο της Οδησσού ελληνική αποστολή στην οποία συμμετέχουν η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος, o Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο Άρης Χατζηστεφάνου

Η ελληνική αποστολή είχε μεταβεί στην Οδησσό, για επαφές με κοινότητες της ομογένειας και την ΜΚΟ των Εθνικών Μειονοτήτων της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως κατήγγειλε η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς ζητώντας εξηγήσεις για το λόγο που βρέθηκαν στην πόλη.

«Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας», είπε η κυρία Βαλαβάνη.

Το πρωί, οι παρακρατικοί του «Δεξιού Τομέα» προσπάθησαν σύμφωνα με το info-war να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής, ενώ στη συνέχεια φώναζαν συνθήματα, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας.

Η ελληνική αποστολή κατέφυγε σε ένα εστιατόριο προκειμένου να ξεφύγει από τα μέλη της οργάνωσης, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας και του ελληνικού προξενείου. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, τα μέλη της αποστολής που αποτελείται από τον πρώην αναπληρωτή υπουργός Άμυνας Κ. Ήσυχο, την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, τον πρόεδρο επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας Β. Χατζηλάμπρου με τη σύζυγό του και τον δημοσιογράφο, Α. Χατζηστεφάνου κατάφεραν να βγουν σταδιακά από τον χώρο που είχαν αποκλειστεί και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους.

Ωστόσο, λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων ακυρώθηκε η συνάντηση που θα είχαν σήμερα τα πρώην κυβερνητικά στελέχη με μέλη της ομογένειας και οι πρώην υπουργοί αναμένεται να επιστρέψουν αύριο στην Ελλάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By