Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Σε ποιούς προορισμούς »πέταξαν» οι Έλληνες το καλοκαίρι του 2016

Επτά στους 10 ταξιδιώτες επέλεξαν φέτος να »πετάξουν» σε προορισμούς ανά την Ελλάδα, ενώ ένα 31% επέλεξε το εξωτερικό.

Τις τάσεις στις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού το καλοκαίρι του 2016 παρουσιάζει η airtickets.

Περισσότεροι από 88.000 ταξιδιώτες έκλεισαν τα αεροπορικά τους εισιτήρια με την airtickets, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, την περίοδο του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2016.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας, η πλειοψηφία (69%) των ταξιδιωτών, και το 2016, επέλεξε προορισμούς εσωτερικού για τις καλοκαιρινές διακοπές, με δημοφιλέστερους προορισμούς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τα Χανιά και τη Σαντορίνη. Το υπόλοιπο 31% των πελατών προτίμησε να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Κορυφαίος προορισμός εκτός Ελλάδας, αναδείχθηκε η Λάρνακα ενώ την εξάδα συμπληρώνουν το Λονδίνο, η Ρώμη, το Μόναχο, το Βουκουρέστι και το Παρίσι. Μικρές διαφοροποιήσεις διακρίνονται στους αγαπημένους προορισμούς το 2015, με το 66% να επιλέγει ως τοπ προορισμούς εσωτερικού την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη, ενώ περιζήτητοι προορισμοί εξωτερικού το καλοκαίρι του 2015, ήταν η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη, το Μόναχο, η Ρώμη και το Παρίσι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της airtickets®, σημαντική άνοδος της τάξεως του 8% εμφανίζεται στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μέσω κινητών συσκευών, οι οποίες αποτελούν πλέον το 25% των συνολικών κρατήσεων.

Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία με τις περισσότερες κρατήσεις την καλοκαιρινή περίοδο του 2016, είναι η Aegean Airlines και ακολουθούν στη δεύτερη θέση η Ryanair, τρίτη θέση η Olympic Air, τέταρτη η Ellinair και στην πέμπτη θέση η Blue Air. Ομοίως, το καλοκαίρι του 2015, οι 5 πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες ήταν η Aegean Airlines, η Ryanair, η Ellinair, η Easyjet και η Swiss International Airlines.

Το 2016, οι πελάτες της airtickets®, έκλεισαν τα αεροπορικά τους εισιτήρια σε τιμές κατά 17% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, με τη μέση τιμή εισιτηρίου να κυμαίνεται στα 156 ευρώ. Οι ταξιδιώτες της ελληνικής αγοράς, για να πετύχουν οικονομικότερες τιμές φέτος, έκλεισαν τα εισιτήριά τους κατά μέσο όρο 33 μέρες πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους, σε αντίθεση με το 2015, όπου ο μέσος όρος ήταν 23 μέρες πριν την αναχώρηση. Επιπλέον, οι περισσότερες αεροπορικές αναχωρήσεις των πελατών της airtickets® πραγματοποιήθηκαν στις 17 και στις 24 Ιουνίου 2016.

*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την airtickets® και αφορούν κρατήσεις που έγιναν το 2016 για την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο 01.06.2016-31.08.2016 και γίνεται σύγκρισή με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

H airtickets, τον Απρίλιο του 2015, ένωσε τις δυνάμεις της με την Travelplanet24 και ενίσχυσε τη θέση της σε υπάρχουσες και νέες αγορές. Ανήκει στον όμιλο της Tripsta, Νο 1 στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και μέσα στα 5 μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη. Ενδυναμώνοντας την τεχνολογία της και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πελάτες, δίνει πλέον πολλές επιλογές για τον τρόπο της μετακίνησης τους με αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο.

By